Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Fransa’ya gelerek önce Paris Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk ve işletme bölümlerinde çift anadal yaptım. Daha sonra, insan zihnine olan ilgimle beraber nörobilim ve psikoloji alanlarına yöneldim. Nörobilim ve modern terapilere yönelimli Aix-Marseille Üniversitesi’nin psikoloji bölümünde psikoloji lisansımı tamamladım. Lisanstan sonra Paris Cité Üniversitesi’nde klinik psikoloji ve psikanaliz üzerine yüksek lisans yaptım ve Freud sonrası psikanaliz üzerine bir üniversite diploması aldım.
Hipnoterapi, travma ve semptomların oluşumu konularında üç klinik tez çalışması yazdım. Association Lacanienne Internationale(ALI) tarafından yapılan güncel psikanalitik yayınlarının türkçe çevirisi ve üyesi olduğum Freud Lacan Psikanaliz Derneği(FLPD) seminerlerinin simültane türkçe tercümelerini üstlendim.
Klinik deneyimim, Paris Simone Veil Hastanesi'nde bir yandan Türkiye'den gelen yetişkinlerle bireysel psikoterapi seansları yaparak ve öbür yandan da pedopsikiyatri servisinde çocuk, ergen ve aileler ile çalışarak başladı. APHP-Charles Foix Hastanesi'nde ise farklı uzmanlık alanlarında, yaşlılar ve nöral patolojiler servislerinde görev aldım.
Psikanaliz, nörobilim, bilişsel-davranışçı psikoloji ve çağdaş hipnoz gibi çeşitli alanların psikoterapiye yaptıkları katkılardan yararlanan, kişiye ve duruma göre biçimlendirdiğim çok yönlü ve kapsayıcı bir terapi yöntemi izliyorum.
Genellikle tek başına içinden çıkmakta güçlük yaşadığımız durumlarda bir psikoloğa başvururuz. Bunlar, günlük yaşamımızda fazla dikkat etmediğimiz bilinçdışı kökenlere sahip olabilir ve hayat deneyimlerimizle bağlantılıdır. Doğduğumuz ev, ebeveynlerimiz, okul ve meslek hayatımız, kişisel ve sosyal ilişkilerimiz, yaşadığımız olaylar... tüm bunlar bizi zaman içinde şekillendirir. Terapi süreci boyunca sorunlarınızın kökenlerine inerek, yeni perspektifler ve çözümlerin ortaya çıkmasının yollarını arayacağız.
İnsanların hayat hikayeleri ne kadar farklıysa, psikologla görüşmek isteme sebepleri de o kadar farklıdır. Farklı durumlarda ve farklı sebeplerle bir psikologla görüşüp yaşadıklarımızı anlatmak ya da terapiye başlamak isteyebiliriz. Duruma bağlı olarak bazen birkaç seans bir rahatlama için yeterli olabilir. Fakat genellikle haftalık ya da iki haftada bir gibi düzenli aralıklarla psikoterapi çalışmasına devam etmekte fayda vardır. İlk görüşmelerde durumu anladıktan sonra, nasıl bir yol izleyeceğimizi beraber belirleyebiliriz.
88 Rue Du Faubourg Saint-Martin, 75010 Paris, France
Whatsapp: +33 7 49 70 30 32 / psy.boraerguden@gmail.com
Aujourd'hui | Fermé |
Numéro RPPS 10109854322
Copyright © 2024 Psychologue Bora Erguden - Tous droits réservés.
Optimisé par GoDaddy